header17.jpg

Stockholm 2005 - anden del

FOTOs herover:
Steninge slot ligger helt ud tilvandet i en stor park.
Der var andet at se på end netop skuespil ude på arealerne til Stenininge Slot.


SØNDAG 240705

Allerede i marts måned var der bestilt billetter til det vi søndag skulle ud at se nærmere på - altså dagen efter ankomst - nemlig opførelsen af "Trettondagsafton" af Shakespeare.

Stykket blev opført for sidste gang i sæsonen på Steninge Slott, beliggende ca. 25 km nordvest for Stockholm City, og opført af teateret "Spegelteatern", som i 2004 modtog en speciel kulturpris af Stockholms Kulturråd.
Spegelteatern holder hver sommer "Shakespeare på Steninge Slott" - i 2006 bliver det "Othello".

Steninge Slott Forestillingen var en friluftsforestilling på en scene i slottets baghave. Stykket blev dog indledt med at publikum blev samlet ca. 500 meter fra sceneområdet - og så gik skuespillere og publikum i samlet flok ned til scenen.

Publikum blev modtaget ved slottets gamle lade (sat gevaldig flot i stand, og bl.a. husende Stockholms største julemarked - når den tid kommer), hvor de første replikker udspilledes.

Herefter blev publikum inviteret med ned i baghaven for at overvære, hvad der videre kunne ske ud fra startreplikkerne.

Spillerne var gode, det var sæsonens sidste forestilling på Steninge Slot - og det fornemmede man tydeligt hen mod slutningen af stykket.

Store, sorte, truende skyer kom drivende ind fra sydøst, og da stykket sluttede, blev der åbnet op for portene ovenfra - så spillerne fik ikke al den fortjente hyldest de egentlig var berettiget til.

MANDAG 250705

Mandag var der dømt traditionel bytur i Stockholm med besøg på Stockholms rådhus og en bådrundfart.

En rigtig kuriøsitet på nærbanestationen vi brugte som udgangspunkt for vores ture til Stockholm centrum.

TIRSDAG 260705

Tirsdag var en blandet dag; lidt shopping, og om aftenen var Carlo på Stockholms Olympiske Stadion for at overvære DN_Gallan (en afdeling i IAAFs Golden League, hvor den heldige (eller dygtigste) efter sidste Golden League stævne i sæsonen kan rejse hjem med en guldbarre til en værdi af $ 1.000.000

 

FOTOs herover:
FOTO: En total krøllet revolver, som absolut intet kan ramme.
Allerede under stævnet, var det begyndt at regne.

05stockholm15.jpg