header12.jpg

Sommerferie 2005 i Stockholm - første del

FOTOs herover:
Udsigten over vandet fra pladsen / parken foran Stockholm Rådhus.
Udsnit af hytterne på campingpladsen.


Efter sidste sommers succes med at holde "storbyferie" i Berlin, var turen i år kommet til Stockholm.

Stockholm havde Inge og Carlo meget, meget kortvarigt stiftet bekendtskab med i 1983 i forbindelse med at de da var på vej til Tammerfors i Finland for at overvære Verdensmesterskaberne i kano og kajakroning.
Det blev dengang til ½ dag, hvor både skærgården og Stockholms Stadshus blev besigtiget - og vi fandt ud af, at Stockholm havde mange andre ting at byde på.

Netsøgningen viste, at eneste umiddelbare campingagtige overnatningsmulig i Stockholm var ca. 15 km sydvest for Stockholm centrum, beliggende ned til et par mindre indsøer i direkte forbindelse med den indre stockholmske skærgård.

Pladsen, kaldet Flottsbrogården, har et pænt antal hytter til helårsbrug, og lige ved siden af selve pladsen findes en større skibakke med 3 lifte og 4 forskellige pister - så pladsen kan også med fordel benyttes om vinteren.

Skibakken er nu fast bestanddel af de alpine skiløberes World Cup.

FOTO:
Carlo benyttede lejligheden til at aflægge besøg på Stockholms gamle olympiske stadion, hvor der blev afholdt en afdeling af International Athletics Fedderations "Golden League" stævner.
Han blev noget så gennemblødt af en ordentlig gang tordenskylle på vej ud til stadion.


Infrastrukturmæssigt klarer campingpladsen sig også helt fornemt - der var busafgange til nærmeste banegård fra P-plads ved siden af pladsen.

Er man selv kørende kan man med fordel køre de 3 km ind til Tunnelbanen til Stockholm centrum.

 

05stockholm02.jpg