head01.jpg

Tirsdag den 13. august 2019
DAG 7:   Kirkenes - Det vilde og smukke Nordøst - Vendepunktet

Rejsebeskrivelse fra Holstebro Rejsecenter:

Når vi ankommer til Kirkenes, som ligger ved 30 ° øst, er vi faktisk længere mod øst end Istanbul og St. Petersburg. Den russiske grænse er tæt ved, og du kan se de interessante vejskilte, der har såvel norsk som russisk tekst. Tiden i Kirkenes giver dig mulighed for at deltage i nogle af de eventyrlige aktiviteter, der tilbydes i dette arktiske miljø.Når skibet sætter kurs mod syd, kan du nyde en dejlig frokost mens den arktiske vildmark glider forbi. Udsigten kan også, med fordel, betragtes fra dækket eller panorama-loungen. De havne vi besøkte om
natten på den nordgående rejse, anløber vi nu i dagstimerne. Om eftermiddagen ankommer skibet til Vardø, Norges østligste havn. Vi fortsætter langs Varanger Halvøen til Båtsfjord, før vi når frem til Berlevåg om aftenen.


Den her står på "måske-listen" = den er ikke bestilt eller betalt:

Elvebåd til den russiske grænse (Kirkenes)
Vi besøger den russiske grænse med elvebåd
•    Få en unik historie med
•    Rigt dyre- og planteliv
•    Spændende vildmark
•    Besøg den russiske grænse
Vi sejler i elverbåde op ad elven, som har en flere tusind år lang kulturhistorie. En guide fortæller os om samernes historie, hengenprinserne Boris og Gleb og den hellige munk, Trifon. Langs ruten vil du opleve det rige dyre- og planteliv i området – rensdyr, bjørne og fisk gør området til et af de mest spændende vildmarkssteder i Norge. Når vi når grænsen, går vi i land. Mens vi får serveres kaffe/te og multebær med flødeskum, får vi fortalt mere om Norges forhold til nabolandet i Øst. Tag med ud på elven og få indsigt i den unikke historie og oplev den smukke natur og det rige dyreliv!
Forplejning: Kaffe/te, multebær med flødeskum
Varighed: 2 timer 30 minutter 

side01.jpg