header06.jpg

Fredag den 9. august 2019
DAG 3:   Trondheim - Norges middelalderlige hovedstad

Rejsebeskrivelse fra Holstebro Rejsecenter:

I Trondheim kan du opleve byens hemmeligheder ved at slentre gennem de charmerende gader eller sidde ved den fredelige havn.
Husk at tage dig tid til at nyde udsigten fra "Gamle Bybro" (Broen i den gamle bydel), som daterer sig tilbage til 1861 samt de restaurerede træbygninger i Bakkland distriktet.
Nidaros-katedralen, bygget mellem 1070 og 1300, er Norges største gotiske bygningsværk.
Om eftermiddagen sætter skibet kurs mod nordvest, passerer det smukke Kjeungskjær fyr og glider forbi mange charmerende holme og klippeskær.
Efter at have passeret gennem det snævre Stokksund ankommer skibet til det charmerende Rørvik.


 

Udflugtstilvalg for Inge:

Nidaros Domkirke & Ringve museum (Trondheim)
Gå på opdagelse i middelalderbyen og se Tordenskjolds barndomshjem
1.    Se to af Trondheims vigtigste seværdigheder
2.    Norges eneste katedral i gotisk stil
3.    Syngende guider ved Ringve
4.    Smuk botanisk have ved Ringve
Trondheim blev grundlagt i år 997 af vikingekongen Olav Tryggvason. Under denne udflugt vil du stifte nærmere bekendtskab med to af byen mest kendte seværdigheder, hvor der er lagt op til en kulturel og herskabelig oplevelser. Vi besøger først nationalhelligdommen Nidarosdomkirken. Domkirken, som er bygget over Olav den Helliges grav, er Norges eneste katedral i gotisk stil og blev påbegyndt i 1070. Du vil få et indblik i den fascinerende detaljerigdom og de fantastiske kunstværker. Efter en guidet rundvisning vil der også være tid til, at du kan gå rundt på egen hånd.
Fra Nidarosdomkirken tager vi videre til Ringve Musikhistoriske Museum. Museet ligger i en smuk herregård, hvor søhelten Tordenskjold tilbagte sin barndoms somre. Herregården ligger idyllisk lige uden for Trondheim omgivet af en botanisk have med flot udsigt over byen og fjorden. På museet tager guiderne os med på en musikalsk rejse gennem historien, spiller på instrumenter, og vi kommer til at se og høre mange forskellige instrumenter fra alle verdenshjørner.
Varighed: 3 timer


Udflugtstilvalg for Carlo:

Trondheim byvandring
Se Trondheims højdepunkter
•    Oplev Trondheims 1000-årige historie til fods
•    Se den kongelige bolig
•    Gå gennem “Lykkens portal”
Oplev Trondheims højdepunkter gennem en rejse i byens 1.000-årige historie. I anden halvdel af det 19. århundrede blev havnen udviklet, og det er her på kajen, at udflugten starter. Fra kajen går du op til Stiftsgården, den kongelige residens i Trondheim. På det travle torv kan du tage et nærmere kig på statuen af Viking Kong Olav Tryggvason – som er Trondheims grundlægger. Herfra fortsætter turen til Nidarosdomen, den store katedral i byen. Når du krydser den gamle bybro, vil du opleve den røde overbygning, der af de lokale er kendt som “Lykkeporten”. Området på den anden side af broen kaldes Bakklandet – her er den charmerende træ-arkitektur bevaret. Oprindeligt var dette område den industrielle del af byen. De gamle fabriksbygninger er nu blevet renoveret og bygget om til ønskeboliger omgivet af butikke og gourmetrestauranter. Her kan du også opleve verdens eneste cykel-elevator!
Indgang til Nidarosdomkirken er ikke inkluderet.
Varighed: ca. 2 timer 15 minutter


Vågnede op til en noget grå og overskyet dag – meget lig dagen i går.
Skyerne hænger lavt og der er ingen sol som får lov at komme igennem skydækket.

Vi er fra morgenstunden under indsejling mod Trondheim, hvor Inge kl. 1000 skal på turen ”Nidarosdomen og Ringve” og Carlo ligeledes kl. 1000 på ”Trondheim byvandring”.

Det der umiddelbart synes anderledes fra i går er, at der ned til vandet på begge sider af indsejlingen er store kornmarker – de er gule nu og står klar til at blive høstet. Sådanne marker mindes vi ikke at have mødt på turen i går.

Temperaturen ude er fra morgenstunden ca. 13° og dagens højeste temperatur forudsagt til at blive 17°.

Retur på Trollfjord efter byvandringen var Inge ikke til at finde umiddelbart.
Hun kunne være gået på soldækket, i restauranten for at få frokost eller i kahytten for at stille rygsækken og komme af med jakken.
Men ombord, det skulle hun jo være, for selskaberne fra byvandringer, cykelture, kajaktur og turen til Nidaros og Ringve var alle ombord – og skibet afsejlede da også planmæssigt kl. 1315.

Kl. 1408 blev Carlo ringet op fra billetkontoret ved Nidarosdomen, og telefonen i den anden ende overdraget til . . . Inge. Hun spurgte om skibet var afsejlet, hvilket jeg kun kunne bekræfte var sket for næsten en time siden.

Så var det på tide at få sat nogle ting i værk.

I skibets reception kunne man ikke forstå at Inge fortsat skulle være i land. De havde hende ikke registreret som fraværende.

Efter en masse pingpong frem og tilbage blev løsningen, at Inge tog en taxa til lufthavnen i Trondheim, hvor hun skulle med et fly til Rørvik kl. 1735.
Flyet ville lande i Rørvik kl. 1810.
Fra lufthavnen i Rørvik skulle hun tage en taxa til Hurtigrutens terminal og afvente Trollfjords ankomst til Rørvik kl. 2215, hvorefter hun igen kunne komme ombord.

Midt i al denne hurlumhej, og indtil alle formaliteter var klaret, var vejret slået om; nu var de lavthængende skyer og tågesiden forsvundet som dug for solen som nu skinnede for det meste.

Nu var det rigtig flot vejr – også rent fotomæssigt.
Det blev derfor til et par flotte fotos på den sidste strækning ud af fjorden fra Trondheim, samt da vi passerede Kjeungskjær Fyr som anses for at være et af Norges flotteste fyr.

I Rørvik stod Inge på kajen og ventede på skibet – hun var stadig lige uforstående over for hvordan hun kunne blive efterladt i Trondheim uden at nogen havde slået alarm.

 

sidebar02.jpg